Культура громад: обмін досвідом

6 червня 2023 року в рамках програми обміну досвідом в сфері культури територіальних громад відбулася зустріч в Розвадівській громаді. Шановним гостям: Дзиндрі Олександрі – начальниці відділу культури, туризму, молоді, спорту та інформаційної політики Тростянецької сільської ради, Ромі Федорів – начальниці відділу культури, туризму та охоронної спадщини Миколаївської міської ради, Засанському Володимиру – начальнику управління культури, спорту та гуманітарної політики Новороздільської міської ради – культурні набутки представляли Роман Цар – директор Центру фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти і культури Розвадівської сільської ради та Оксана Гармадій – методист Центру фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти і культури.

У мальовничому Верині гості відвідали місцевий храм Архистратига Михаїла, прослухали цікаву розповідь Оксани Гусак, помилувалися унікальними розписами. Не могли оминути своєю увагою і віковічний дуб, і старовинну дзвіницю, і пам’ятний знак УСС. З роботою Народного дому с. Верин ознайомила гостей його директорка Мирослава Вільшанецька.

Далі дорога пролягла у село Черницю. Художній керівник Народного дому Черниці Тетяна Болехан запросила оглянути виставку стародавнього вишитого одягу, розповіла про власні майстер-класи, які проводить не тільки у своєму Народному домі, а й в інших селах, містах і навіть за кордоном. А на останок запросила гостей взяти участь в одному з таких заходів. З превеликим задоволенням усі присутні розмалювали гіпсові панно із зображенням тризуба.

Така співпраця між громадами збагачує взаємним досвідом, надихає на нові справи, поглиблює людські та творчі взаємини. Тож домовились і надалі проводити спільні заходи.

Поширити