Академічна доброчесність – запорука якісної освіти

27 липня відбулась онлайн-зустріч «Академічна доброчесність як запорука підвищення якості освітнього процесу, яка була організована ДСЯО у Львівській області.

Принципи та цінності академічної доброчесності» для керівників закладів загальної середньої освіти, педагогів, освітніх експертів. Під час заходу спікери та учасники обговорили особливості формування академічної доброчесності, роль педагогічних працівників у реалізації політики дотримання академічної доброчесності у закладі освіти, практичні кроки щодо недопущення порушень норм академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу.

Світлана Семчишин, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Західних областях, зазначила про те, що важливо формувати в учнів розуміння необхідності дотримання норм академічної доброчесності задля підвищення якості освітньої діяльності та якості освіти.

Валентина Бобир , начальниця відділу початкової освіти управління роботи із закладами загальної середньої та дошкільної освіти департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України, висвітлила питання «Формування культури академічної доброчесності за результатами проведення інституційних аудитів» та наголосила, що питання дотримання академічної доброчесності вивчається під час проведення інституційного аудиту.

Катерина Костогриз, фахівчиня проєкту Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти – Academic IQ American Councils for International Education розповіла про академічну доброчесність у закладах середньої освіти та поділилась практичними кейсами та методичними рекомендаціями щодо забезпечення академічної доброчесності в закладах освіти.

https://www.facebook.com/SQElviv/posts/580572586660606

Валентина Загрева, начальниця управління Служби, підсумовуючи виступи спікерів, зазначила: «Академічна доброчесність – невід’ємна складова забезпечення якості освітньої діяльності та якості освіти. Дотримання принципів академічної доброчесності під час освітнього процесу впливає не лише на якість освіти, а й на формування таких важливих цінностей як чесність, довіра, справедливість, взаємоповага, відповідальність. Забезпечення академічної доброчесності – основа якісної освіти».Онлайн-зустріч організована управлінням Державної служби якості освіти у Львівській області спільно з представником Уповноважений ВРУ з прав людини в Західних областях та фахівцями проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic IQ) American Councils for International Education. Щиро дякуємо Державна служба якості освіти України за підтримку у проведені заходу, спікерам за змістовну, корисну інформацію, а учасникам за активність й обмін думками.

✅Покликання для перегляду 👉https://youtu.be/6TnTol–X3w

✅«Абетка для директора» 👉https://bit.ly/2QpVTxR

Поширити