Львівська політехніка та компанія “N-iX”

14 листопада 2019 року учні 9-11 класів із Розвадівського та Черницького закладів освіти І-ІІІ ступенів  відвідали Інститут комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету “Львівська політехніка”. Завідувач кафедри комп’ютеризованих систем автоматики професор Наконечний А.Й. запросив учнів у нову комп’ютерну лабораторію програми “Інтернет речей”, яку відкрили завдяки партнерам Львівського ІТ-кластеру. Для роботи студентам закупили лазерний гравер, 3D-принтери, робомашини та ноутбуки. Тут політехніки навчатимуться програмувати розумні пристрої та матимуть можливість реалізовувати власні ідеї. Відкриття лабораторії профінансували сім компаній: генеральні партнери Sigma Software та SoftServe, ексклюзивний партнер PLVision LLC, золоті партнери Intellias, Perfectial, Conscensia, та срібний партнер Vakoms. (Детальніше…). Учні мали можливість ознайомитися з іншими лабораторіями, де студенти проектують та виготовляють необхідні елементи для своїх розумних пристроїв, навчаються їх програмувати, працюють з мікроконтролерами і сенсорами.

Не менш захоплюючою була зустріч з працівниками української ІТ-компанії “N-iX” (з головним офісом у Львові), яка є технологічним партнером інноваційних компаній із США та Європи, що працюють над проектами у сферах телекомунікацій, фінансів, медіа, енергетики, авіації, освіти та медицини. Наші учні мали унікальну можливість поспостерігати як  працюють над проектами і створюють мобільні ігри та додатки, анімацію, 2D та 3D графіку. Позитивних вражень у старшокласників було чимало.

Ці неймовірно цікаві зустрічі нам організував менеджер проектів Олег Гергіль  із Львівського ІТ Кластеру (Lviv IT Cluster) – спільноти провідних компаній у галузі інформаційних технологій. Висловлюємо щиру вдячність та чекаємо на нові зустрічі!

https://www.facebook.com/rozvadivschool/posts/1419899138163733?__xts__[0]=68.ARAc7ToWGTjKaqyUyl-T1fPTRrioTonR4LznO7mrXcJFt3ZccekCx7xBUaO1ofQ8D1YnACKKxktPzSYebVVyjBqP8AnQgl-yg-NImal372bCWGHebX6bgfZPcAC9B1WPk8_vMiZnQacq62Ic0-zdeKR1krLXYvhZeV8iLGVaGyxH6EKGy0RZOGLyOzVogoLQnPdxzUAYm2mpNYc8WHR2uSSSp-A4tlngz3IiVJUTNpg6ajrnaFuo7bsf33L1qu0p5BgaeMmNhq0yyFLNCEZ6i0CauWndk-xy3SUlcWtwRNJsNgpNCU2CClbdnSaXpJXhzOaNqWVC7QTBv8RfhUDkd0LINQ&__tn__=-R
Поширити