Педагогічні читання

30 жовтня в Народному домі с.Розвадова відбулися педагогічні читання, приурочені 100-річчю з дня народження В.О.Сухомлинського. Педагоги закладів освіти Розвадівської громади підготували цікаві презентації, змістовні розповіді, ділилися власним досвідом впровадження ідей великого педагога в практиці своїх шкільних колективів.

 Педагоги Черницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Ірина Мороз та Маріанна Демко не тільки розповіли про життєвий і творчий шлях В.О.Сухомлиського, а й поділилися підбіркою цікавих фотографій Учителя, його рідних та учнів.
 “Дитиство – це не підготовка до майбутнього, а справжнє, яскраве, неповторне життя,” – писав великий педагог. Методист Центру ФГНМЗЗОК Оксана  Гураль охарактеризувала образ дитинства у спадщині В.Сухомлинського.
 Заступник директора Розвадівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Олена Говикович розповіла, як у виховній роботі впроваджуються методи В.Сухомлинського, підтвердивши це світлинами, фактами з життя шкільної родини.
 Наскільки важливими є педагогічні ідеї В.Сухомлинського в дошкільному вихованні, поділилась вихователь-методист Розвадівського ЗДО “Вишенька” Леся Гнатів.
 У підсумковому слові методист Центру ФГНМЗЗОК Ольга Гузій звернула увагу на новаторство українського педагога, на популярність його ідей в зарубіжних системах освіти й на те, як ці ідеї знайшли своє застосування в Концепції НУШ.
 Український педагог подарував нам цілісну педагогічну систему гуманного спрямування. Маємо підійматися до неї серцем і розумом.

 

Поширити