Щодо безпеки в ІСУО

Шановні користувачі!

Рекомендуємо застосувати наступні заходи для унеможливлення доступу ворога до реєстрів учнів, вихованців та іншої інформації, що міститься в локальних і онлайн-базах проекту “ІСУО. КУРС: Освіта”.

Для закладів освіти, користувачів ПЗ “КУРС: Школа” та “КУРС: Дошкілля”

Змінити стандартні логіни та паролі доступу користувачів, якщо цього ще не було зроблено. Для цього відкрити в головному меню програм розділ “Сервіс” — “Налаштування системи” — “Менеджер користувачів”, ввести для користувачів нові логіни та паролі і зберегти. Логіни та паролі до програм та порталів системи не тримати на робочому місці.У випадку евакуації відповідального, або загрозі окупації населеного пункту, скопіювати базу даних на змінний носій (“КУРС: Школа” – файл KYRS.FDB за адресою С:\КУРС; “КУРС: Дошкілля” – файл KyrsDNZ.FDB за адресою С:\ Курс-днз). Після цього базу на комп’ютері повністю видалити. У разі відсутності змінного носія і можливості вивезти комп’ютер/жорсткий диск з небезпечної зони, видалити базу повністю без можливості подальшого відновлення.

Для органів управління освітою, користувачів порталу “ІСУО”

У випадку окупації, або можливої окупації, територій з підпорядкованими закладами освіти, заблокувати доступ користувачів цих закладів/територій до порталів. Для цього в ІСУО відкрити на сторінці ОУО розділ “Користувачі” і натиснути «Видалити» біля відповідних користувачів (закладки “Управління”, “Користувачі ЗЗСО”, “Користувачі ЗДО”, “Користувачі ЗПО”).Аналогічно відповідальним в області та ОУО з підпорядкованими управліннями нижчого рівня оперативно необхідно блокувати користувачів управлінь у випадку окупації, або можливої окупації.

Поширити