Заходи на відзначення 150 річчя від Дня народження Лесі Українки

У Розвадівському ЗЗСО І-ІІІ ст розпочалися заходи на відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки. 24 лютого учні 1-а класу разом із класним керівником Серівкою Н.В. вшановували славетну поетесу. 

З нагоди відзначення у 2021 році 150-річчя від Дня народження Лесі Українки в 1-Б класі (класний керівник Аверіна О.Б.) проведено виховний захід “Леся Українка. Що ми знаємо про неї?”. “Є люди, як зірки, – Горять і світять все життя”. Зіркою такої величини є наша геніальна українська поетеса, ім’я якої увійшло у свідомість поколінь як символ мужності і стійкості.

“Геніальна дочка українського народу”. Виховний захід, присвячений 150 – річчю від Дня народження Лесі Українки, провели учні 4 – А класу (класний керівник О. Б. Бутковська). В уяві школярів одним за одним зринали образи із творів поетеси, котрі полонили душі дітей, вселяли у їхні серця надію, патріотизм, любов до рідного слова.

25 лютого у 2-Б класі (класний керівник Іщак М.З.) відбулося інтегроване заняття на тему “Леся Українка – гордість українського народу”. На цьому занятті вчителька застосувала метод “6 капелюхів мислення”. Спочатку приміряли білий капелюшок (інформація ). Діти переглянули відео “Розповідь про Лесю Українку”. У чорному капелюшку (негатив) і жовтому( позитив) аналізували почуте й побачене. У зеленому (креатив) здійснили уявну подорож у часі: фантазували, якою б могла бути зустріч та розмова з Лесею Українкою. У червоному (емоції) слухали та аналізували пісню у виконанні Оксани Мухи “Ой вишеньки-черешеньки”. Взяли участь у сеансі арт-терапії (малювали пластиліном ілюстрацію до почутої пісні). У синьому капелюшку відбулося підведення підсумків (вправа “Паркан думок “, “Сенкан”).

До святкування 150-річниці від Дня народження Лесі Українки долучилися і учні 6-б класу (кл. керівник Ярошевська З.Є.). Ось як зворушливо та задушевно звучать вірші у їхньому виконанні!

Поширити