Prometheus оновив сертифікати підвищення кваліфікації вчителів і запускає новий безкоштовний курс для освітян

Відразу дві хороші новини для всіх вчителів! 1. Prometheus упорядкував свої безкоштовні онлайн-курси підвищення кваліфікації освітян відповідно до нових вимог Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників (Постанова КМУ від 21 серпня 2019 р. №800 зі змінами та доповненнями від 27 грудня 2019 р. №1133)! А це означає, що сертифікати онлайн-курсів Prometheus для вчителів відтепер можуть бути офіційно зараховані як підвищення кваліфікації. Безкоштовно підвищуйте свою кваліфікації у найкращих викладачів України та таких провідних навчальних закладах світу, як Колумбійський університет чи MIT https://prometheus.org.ua/courses-for-teachers! ГО «ПРОМЕТЕУС» (ЄДРПОУ – 39598867) є суб’єктом надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації педагогічних працівників згідно з КВЕД 85.59 в Національному класифікаторі України. Щоб упорядкувати наші курси відповідно до нових вимог ми внесли такі зміни:
Офіційно затвердили навчальні програми всіх курсів підвищення кваліфікації педагогів на платформі та додали відповідний документ з підписом і печаткою організації на сторінки опису курсів. Додали на сторінки опису курсів і в сертифікати про їхнє успішне завершення обсяг курсу в годинах, форму навчання та підтвердження його результатів, перелік компетентностей, що вдосконалили/набули слухачі, та іншу необхідну інформацію. Створили на сайті реєстр сертифікатів, в якому містяться дані про всі видані платформою сертифікати курсів підвищення кваліфікації педагогів. Зокрема, там містяться такі дані: ПІБ слухача, що отримав сертифікат, форма, вид, тривалість і назва курсу, дата видачі та номер сертифікату – https://prometheus.org.ua/certs-list. Також, на цій сторінці можна перевірити справжність сертифікату Prometheus. Станом на зараз для підвищення кваліфікації вчителів на Prometheus доступний десяток курсів, і ми постійно працюємо над створенням нових. Ось які курси вже доступні на платформі: Наука про навчання: Що має знати кожен вчитель? Українська література. Осмислені й переосмислені. Впровадження інновацій в школах. Наука повсякденного мислення. Дизайн-мислення в школі. Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти. Медіаграмотність для освітян. Освітні інструменти критичного мислення. Критичне мислення для освітян. Дізнатися більше про безкоштовні курси підвищення кваліфікації вчителів і зареєструватися на них ви можете за цим посиланням – https://prometheus.org.ua/courses-for-teachers. 2. На Prometheus відкрито реєстрацію на безкоштовний онлайн-курс «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників: нові вимоги і можливості». Курс створено учасниками робочої групи з питань професійного розвитку педагогічних працівників МОН, яка розробляла зміни до «Порядку підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників». Лектори курсу на конкретних прикладах розкажуть, як і де обирати програми підвищення кваліфікації, на що звертати увагу під час розробки таких програм, укладання планів для ЗЗСО та ухвалення рішення про визнання результатів підвищення кваліфікації, як заповнити всі необхідні документи та загалом якнайкраще спланувати професійне зростання педагогів – з урахуванням усіх потреб та фінансових можливостей. Також в курсі ви знайдете галочкові списки (чек-листи), зразки документів, корисні матеріали для ширшого розуміння питання, консультаційне вікно, а також тести за найпоширенішими ситуаціями й помилками. Успішно складіть всі завдання курсу й отримайте сертифікат про підвищення педагогічної кваліфікації, що відповідає всім новим вимогам! Основна команда курсу:
Олександр Елькін – голова Ради ГО «ЕдКемп Україна», радник міністерки освіти і науки України.
Олена Масалітіна – віцеголова Ради ГО «ЕдКемп Україна», радниця міністерки освіти і науки України.
Галина Титиш – очільниця ГО «Смарт освіта», співзасновниця ГО «Батьківський контроль», засновниця і екс-редакторка ресурсу «Українська правда. Життя».
Іван Примаченко – співзасновник платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus». Запрошені спікерки:
Любомира Мандзій – виконуюча обов’язки міністерки освіти і науки України.
Лілія Гриневич – провідна експертка з освітніх політик, міністерка освіти і науки України (2016 – 2019 рр.).
Ганна Новосад – міністерка освіти і науки України (2019 – 2020 рр.). З повагою
команда Prometheus
Поширити