“Творчість – це завжди таїна…”

31 травня 2019 року у приміщенні НД “Просвіта” Розвадівської сільської ради відбувся майстер-клас із живопису на склі, приурочений 85-ій річниці з дня народження заслуженого майстра народної творчості та з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей. Організували та провели захід заступник директора з навчально-виховної роботи Розвадівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів О.В. Говикович та методист ЦФГНМЗЗОК Розвадівської сільської ради М.Є.Лукомська.
У майстер-класі брали участь учні шкіл Розвадівської ОТГ, які люблять малювати та шанують мистецтво. Із вітальним словом до учасників звернулись директор ЦФГНМЗЗОК Розвадівської сільської ради Р.Л. Гаврильчак та методист з питань освіти ЦФГНМЗЗОК О. І. Гузій, яка прочитала дітям ще й свої власні вірші, присвячені художнику.
Діти мали змогу подивитись документальний фільм про І. Сколоздру, погортати альбоми репродукцій, побачити його картини і скульптури, які зберігаються в домашніх колекціях родичів та друзів. Потім Олена Володимирівна ознайомила їх із технікою написання картини на склі і під звуки українських пісень діти поринули у світ квітів, козаків, лісових мавок та чудових краєвидів.
І.М. Сколоздра був єдиним в Україні непрофесійним художником, який малював на склі. Маємо велику надію, що молоде покоління не забуде видатного Майстра і продовжить його справу.

Поширити