НАКАЗ про безпеку життєдіяльності учасників освітнього процесу на період літніх канікул

  На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 08.05.2019  №1/9-295, листа Департаменту освіти і науки ЛОДА від 14.05.2019 №21-671/0/2-19 , у зв’язку із закінченням навчального року та з метою посилення контролю за збереженням життя й здоров’я здобувачів освіти, здійснення заходів з охорони праці, попередження надзвичайних ситуацій

НАКАЗУЮ:

1.Вжити дієвих заходів щодо збереження життя та здоров’я дітей у місцях відпочинку в літніх таборах, під час проведення прогулянок та екскурсій.

2.Провести первинні інструктажі з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час літніх канікул: про дотримання правил  пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишкових захворювань, правил поведінки в громадських місцях, а також поводження з незнайомими людьми та предметами, користування громадським транспортом, правил поводження на річках та водоймах, дій в умовах підвищення температури, попередження випадків перегрівання на сонці, дій у випадках надзвичайних ситуацій тощо з реєстрацією в журналах.

3.Посилити контроль за організацією туристично-екскурсійних перевезень здобувачів освіти автобусами та залізничним транспортом.

4.Забезпечити контроль за організацією режиму роботи в закладах освіти на період літніх канікул, проведення інструктажів із сторожами та черговими щодо дотримання правил пожежної безпеки та збереження майна.

5.Провести роз’яснювальну роботу з батьками та опікунами учнів щодо попередження нещасних випадків під час літніх канікул, надання домедичної допомоги потерпілим у разі нащасних випадків.

4.Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Директор ЦФГНМЗЗОК                                              Р.Л.Гаврильчак

Поширити