“Разом для найкращого Інтернету”

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”, який організовано мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпеки та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми та молоддю. В цей день учні 6 класів Розвадівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів стали учасниками тренінгу “Безпека в мережі Інтернет”, метою якого було запросити всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду. Якщо раніше треба було говорити з дітьми про їх безпеку на вулиці, громадських місцях, школі, то тепер виникає необхідність захисту школярів під час перебування в мережі. Адже оманливе відчуття безпеки в інтернеті може мати вкрай негативні наслідки для дітей.

Учні 9-х класів долучились до Всеукраїнської акції “#STOP_SEXтинг” до Дня безпечного Інтернету, яка проводиться в Україні за ініціативи Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби. У межах акції вчителі інформатики провели урок на тему: «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?». Батькам підлітків пропонувалося поговорити із дітьми про ризики надсилання своїх інтимних фотографій. Матеріали до уроку розробила національна експертка із захисту дітей від насильства офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини Анастасія Дьякова спільно з кіберполіцією Києва та ювенальною превенцією Національної поліції України.

Цей день в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. 

ІНШІ ФОТО

Поширити