Інформаційний проект “Альтернативні джерела енергії”

Учні 10 класу Розвадівського ЗЗСО  І-ІІІ ступенів підготували інформаційний проект “Альтернативні джерела енергії”, який представили увазі педагогів та однокласників. Проблема використання енергетичних ресурсів сьогодні набуває особливого характеру. Тому в останні роки загострилось питання використання альтернативних джерел енергії, які з часом можуть повністю замінити традиційні види палива і відвести загрозу енергетичного голоду. 

Грещук Наталія, Мельничук Олена, Монастирська Вікторія розповідали про переваги та недоліки теплових, атомних та гідроелектростанцій, яких є чимало на території України. Сучасне людство за один рік свого існування спалює традиційного палива стільки, скільки його було утворено протягом одного мільйона років життя Землі.

Особлива увага зверталась на вітрові та сонячні електростанції, адже саме їх будівництво планується на території Розвадівської об’єднаної територіальної громади. Директор Іванців Лідія Володимирівна розповіла про те, де саме планується будівництво вітряків, встановлення сонячних панелей, яке надасть додаткові фінансові надходження в бюджет громади.

У своєму виступі Гичка Ірина наголосила, що проблема використання вітрової енергії полягає насамперед в тому, що вітер, як і будь-яке атмосферне явище, носить мінливий характер, а вартість вітрових установок для перетворення вітрової енергії в електричну досить висока. Тому і собівартість електроенергії, отриманої в результаті також вища, ніж собівартість електроенергії, отриманої в результаті спалювання традиційних енергоносіїв.

Сенів Андріана  переконувала, що майбутнє за сонячною енергетикою. Виключно на сонячній енергії працюють сонячні електростанції в Криму, Канаді, сонячна ЕС Монтальто-ди-Кастро в Італії та німецька Финстервальде. Звісно перетворення сонячної енергії в електричну досить дороге задоволення, але в умовах забруднення навколишнього середовища та наростаючої енергетичної кризи використання сонячної енергії дає надію на покращення енергетичної та екологічної ситуації в Україні та світі.

Від стану паливно-енергетичного комплексу нашої країни залежать темпи науково-технічного прогресу й виробництва, а, отже, й життєвий рівень людей.

ІНШІ ФОТО 

Поширити