Нащадки козацької слави

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці. Богородиця здавна вважалася покровителькою українського козацтва, згодом – УПА, а зараз – і сьогоднішніх захисників українських кордонів і воїнів АТО. За традицією цього ж дня поповнюються ряди козачат у Черницькому ЗЗСО І-ІІІ ст. Учні п’ятих класів стають повноправними членами учнівського самоврядування КІШ.

17 жовтня відбулося святкове дійство. Класні керівники Гусак Оксана Володимирівна та Струк Зоряна Іванівна підготували виховний захід «Нащадки козацької слави», на який були запрошені учасники АТО.

На святі був присутній учасник АТО, наш Захисник, голова Миколаївської РДА Кос Андрій Іванович, який привітав маленьких козачат і побажав їм  сили, наснаги, миру, добра, любові та поваги один до одного.

Під час святкового дійства звучали пісні та вірші про Україну та козаків. Андрій Іванович спільно з кошовим отаманом школи вручили дітям посвідчення козачат. П’ятикласники склали присягу на вірність українському народу. Кожен пересвідчився, що з таких учнів виростуть свідомі та відповідальні громадяни, вірні сини та доньки свого народу. Закінчилось свято колективним фото усіх учасників заходу.

 

Поширити